Wie durft... de afdeling communicatie op te heffen? - van Loon, Birgitta, ....- (Amsterdam : Pearson, 2008)
In 'Wie durft de afdeling communicatie op the heffen?' rekent Birgitta van Loon op onorthodoxe wijze af met de hedendaagse communicatievormen. In dit boek pleit zij ervoor om de communicatieafdeling op te heffen en de term communicatie af te schaffen; verbinden is het nieuwe woord. Met deze manier van contact maken ontstaat een ultieme balans tussen ratio en emotie. Voor wie durft, biedt Van Loon een ruime schakering aan praktische handvatten en nieuwe denkwijzen om haar ideeën daadwerkelijk in te kunnen voeren in een organisatie. Inleiding Wie durft... 1 Van filosofie naar communicatie 2 Emoties zijn intelligent 3 Communicatie vanaf het eerste uur 4 Van dialoog naar verbinding 5 Het succes van de verbinding 6 Man en vrouw Intermezzo 7 De communicatie van de organisatie is ongesteld 8 Oprecht leiderschap is van iedereen 9 Begrijp jij wat IK bedoel? 10 De communicatieafdeling opheffen...wie durft? 11 De gelukkige organisatie 12 De inzet van creativiteit 13 De toekomst van verbindingen, wie durft? Mensen en hun verhalen
Keywords: Communicatie -- Organisaties