Muzenbum [1] : evaluatie van de muzische ontwikkeling van kinderen en de communicatie erover aan de hand van prenten. - De Ruysscher, Kris, ....- (Averbode : Averbode Educatief, 2006)
Inhoudsopgave 1.Visie op evaluatie en rapporteren 2. Muzenbum 3. De omgang met Muzenbum 4. Overzicht van de personages 5. Tips voor de praktijk 6. Bijlagen Samenvatting Muzenbum vertrekt vanuit het idee dat beelden kunnen uitdrukken wat in woorden niet te vatten is. Hoe functioneert Muzenbum? De communicatieprenten visualiseren de doelstellingen van muzische opvoeding in de basisschool. Op elke communicatieprent worden een 40-tal figuurtjes afgebeeld die actief bezig zijn met een muzische activiteit. Elke figuur staat voor een bepaalde ontwikkeling binnen het domein van de muzische opvoeding. De kinderen moeten zich in de getekende situaties kunnen inleven en zich kunnen identificeren met de figuurtjes. Kan een kind zich indentificeren met zo'n figuurtje dan heeft het het achterliggende ontwikkelingsniveau bereikt. Met de kopieerbare zwart-witprenten kan elk kind zijn eigen Muzenbum-boekje maken. Zo brengen kinderen hun eigen muzische ontwikkeling in beeld. Voor de leerkracht is een cd-rom als hulpmiddel voor de rapportering. Deze uitgave is niet gebonden aan een schooljaar, u kunt ermee aan de slag wanneer u wilt. > Materiaal map met handleiding en kopieerbare zwart-wittekeningen voor de kinderen > 4 A2-communicatieprenten in kleur voor klasgebruik om uit te leggen wat kinderen moeten inkleuren > cd-rom voor de leerkracht voor rapportering
Losbladig
Doelgroep: 3e kleuterklas en 1e leerjaar.
Keywords: Muzikale vorming -- Basisonderwijs