Inleiding HRM : praktische kennis wetenschappelijk onderbouwd. - Caers, Ralf, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2008)
Deze uitgave biedt een inleiding tot het Human Resource Management domein aan de hand van een duidelijke rode draad, zonder overbodige verdiepingen en zijsprongen. Van werving en selectie, over socialisatie en leidinggeven, tot het verbeteren van prestaties en het omgaan met ontslag. Steeds praktijkgericht, met wetenschappelijke literatuur als fundament. In de hedendaagse organisaties vindt HRM zowel binnen als buiten het HR-departement plaats. Denken we maar aan de dagelijkse leiding door de lijnmanager. Deze uitgave heeft dan ook een dubbel doel. Zij betracht haar lezers enerzijds de kennis te bieden die hen kan helpen om beter als medewerker of leidinggevende in een organisatie te functioneren. Anderzijds wenst zij deze lezers een voldoende brede en sterke basis aan te reiken die hen in staat stelt om later deeldomeinen van HRM dieper te bestuderen. Deze uitgave richt zich dan ook niet uitsluitend tot academische en professionele bachelorstudenten maar ook tot een breder doelpubliek.
Keywords: Human Resource Management