Eeuwige schoonheid. - Gombrich, Ernst Hans, 1909-2001; Houtzager, Elisabeth, ....-; Kruimel-Stonebrink, M. G., ....-; Nefkens, Relinde, ....- (Houten : Gaade, 2007)
Inhoudsopgave 1. Een vreemd begin 2. Kunst voor de eeuwigheid 3. Het grote ontwaken 4. Het rijk der schoonheid 5. Wereldveroveraars 6. Waar de wegen uiteengaan 7. Een blik naar het oosten 8. De westerse kunst in de smeltkroes 9. De strijdende kerk 10. De triomferende kerk 11. Hovelingen en burgers 12. De verovering van de werkelijkheid 13. Overlevering en vernieuwing I 14. Overlevering en vernieuwing II 15. De harmonie bereikt 16. Licht en kleur 17. Verbreiding der renaissance 18. Een crisis in de kunst 19. Verschillende visies 20. Spiegel van de natuur 21. Macht en glorie I 22. Macht en glorie II 23. De eeuw van de rede 24. Breuk in de traditie 25. Onafgebroken revolutie 26. Op zoek naar nieuwe normen 27. De kunst experimenteert 28. Een verhaal zonder einde
Voor een breed publiek.
Keywords: Kunstgeschiedenis