Op zoek naar de bronnen van onze beschaving. - Wood, Michael, 1948-; Bas, Henk, ....- (Utrecht : Teleac, 1993)
Inhoudsopgave 1. Irak: de bakermat van de beschaving 2. India: het rijk van de geest 3. China: het hemelse mandaat 4. Egypte: de traditie van beschaving 5. Midden-Amerika: de last van de tijd 6. Het barbaarse Westen Cursusboek behorend bij de Teleaccursus uit 1993. In dit zelfstandig te gebruiken boek wordt een aantal beschavingen behandeld die zich eerder en/of los van de moderne westerse beschaving hebben ontwikkeld. Het erfgoed van deze beschavingen is nog steeds aanwezig. Aan de orde komen: de eerste steden, 5000 jaar geleden gebouwd aan de oevers van de Eufraat in het zuiden van Irak, de eveneens 5000 jaar oude Hindoereligie, basis voor de Indiase cultuur, het oude China, het oude Egypte, de beschaving van de Maya's en Azteken en de bronnen van de westerse cultuur in Griekenland en Rome. Het boek behandelt de onderwerpen dieper dan de televisieserie en is geschreven door een Britse historicus. Voorzien van vele afbeeldingen.
Keywords: China -- Geschiedenis; Egypte -- Geschiedenis; Geschiedenis; India -- Geschiedenis; Latijns-Amerika -- Geschiedenis