Eten : Een antwoord op 101 eetvragen /. - Verfaillie, Julie, ....- (Tielt : Lannoo, 2008)
Samen gezellig aan tafel: voor veel ouders is het een stille droom. Maar wat als het telkens een strijd is om je kind (gezond) te doen eten? Hoe leer je je kind zelfstandig te eten? Hoe ga je om met een kieskeurige eter? Wat met tafelmanieren? En hoe maak je eten leuk? Eten is zoveel meer dan het juiste voedsel krijgen op het juiste moment. Jammer genoeg loopt goed leren eten niet altijd van een leien dakje. Naarmate je kindje ouder wordt, krijgt het andere behoeften en groeit zijn of haar eigen willetje. Tafelmomenten kunnen zo heel wat stress veroorzaken. Dit boekje laat zien hoe je je kind kunt helpen bij het 'leren eten'. - Welke vaardigheden zijn nodig om vlot te leren eten? - Wat kan mijn kind op welke leeftijd? - Hoe schakel ik het beste over op vaste voeding? - Moet mijn kind altijd zijn bord leegeten? - Hoe vermijd ik dat eten een machtsstrijd wordt?
Keywords: Eten; Kinderen