Leren. - de Vriendt, Willem, ....- (Tielt : Lannoo, 2008)
Handreiking voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het school- en huiswerk. In het boekje komen de vier stappen van het leerproces aan de orde: het begrijpen, onthouden, herinneren en gebruiken van de leerstof, waarbij begrijpen verreweg het belangrijkste is. Hoe werken deze stappen, wat doet je kind daarbij, wat zijn de struikelblokken en hoe kun je je kind daarbij helpen? Met extra aandacht voor het leren begrijpen van de stof en de werking van het geheugen. Tot slot een hoofdstuk over het helpen, begeleiden en motiveren van je kind. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd en is voorzien van voorbeelden, oefeningen, suggesties en tips. Vlotgeschreven, praktisch boekje met kleurenfoto's. De auteur heeft ruime ervaring als studieconsulent. Deeltje uit de reeks 'Lannoo helpkids' waarin ook deeltjes verschenen over praten, eten en slapen. © NBD Biblion
Keywords: Studievaardigheden