Het reële bij Lacan : over de pulsie en de finaliteit van de analytische kuur. - Declercq, Frédéric, 1965- (Gent : Idesça, 2000)
Inhoudsopgave Luik I: het symbolische Hoofdstuk 1: Lacans theorie van de symbolische determinering: Le séminaire sur 'La Lettre volée' Hoofdstuk 2: Lacans taatheorie: betekenaar en betekenis Hoofdstuk 3: De kleiniaanse school: fantasieën Hoofdstuk 4: De fenomenologisch-hermeneutische herneming van de freudiaanse psychoanalyse Hoofdstuk 5: De positie van de analyticus Luik II: het reële Inleiding Hoofdstuk 1: Het reële Hoofdstuk 2: Tweevoudige oorzaak Hoofdstuk 3: De subjectwording: Lacans herstructurering van Freuds Oedipuscomplex Hoofdstuk 4: De fixatie of "Jouissance du corps" Hoofdstuk 5: Het reële in de psychoanalytische kuur Hoofdstuk 6: Het reële in de psychoanalytische kuur
Keywords: Lacan, Jacques; Psychoanalyse