De goudmijn : een roman over een lean-transformatie. - Ballé, Freddy, ....-; Ballé, Michael, ....- (Driebergen : Lean Management Instituut, 2006)
Een roman over een Lean implementatie. Een helder geschreven en toegankelijk boek waarin zowel alle Lean concepten duidelijk aan de orde komen, als ook de menselijke kant van de invoering van Lean wordt behandeld. Freddy en Michael (vader en zoon) zijn er in geslaagd hun ruime ervaring in een prachtig verhaal te gieten, en ook een aantal vooruitstrevende concepten neer te zetten op het gebied van Just-In-Time en Jidoka.
Keywords: Lean Management