Getting the right things done : een praktische handleiding voor planning en uitvoering. - Dennis, Pascal, ....- (Driebergen : Lean Management Instituut, 2007)
In zijn nieuwe boek Getting the Right Things Done behandelt Pascal Dennis het thema Strategy Deployment (Hoshin Kanri). Twee hoofdvragen staan in dit boek centraal die bepalend kunnen zijn voor het slagen of mislukken van een Lean Transformatie: - Wat voor type planning systeem is nodig om een betekenisvolle, organisatiebrede continuous improvement implementatie te realiseren? - Hoe kunnen we bestaande mentale modellen veranderen die een cultuur van continu verbeteren niet ondersteunen? Het boek wil de lezer een raamwerk bieden voor het begrijpen van de essentiële componenten van strategy deployment: het eens worden over the True North, het werken met de PDCA-cycle, het verkrijgen van consensus en het werken met A3. Net als bij De Goudmijn vertelt het een realistisch verhaal, en tegelijkertijd een stap-voor-stap aanpak voor strategy deployment. Door deze combinatie balanceert het boek de menselijke en technische dimensies van een lean transformatie, waardoor strategy deployment een essentieel onderdeel kan worden van de cultuur binnen elke organisatie.
Keywords: Projectmanagement