Denken + doen = durven : werkboek voor ouders. - Bögels, Susan M. (Susan Maria), 1960- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2008)
Ieder kind is wel eens bang en dat is heel normaal. Echter te grote angsten kunnen het leven van uw kind belemmeren, we spreken dan van angststoornissen. Aan angststoornissen is zeker wat te doen! Dit boek beschrijft een zeer effectief bewezen programma om te grote angsten bij kinderen tussen 8 en 18 jaar oud aan te pakken. Tevens wordt de rol van de ouders daarbij uitgelegd. Het boek begint met uitleg over wat angst is en wat eraan te doen is, en welke steun ouders kunnen bieden. Daarna zijn er veel oefeningen voor uw kind om zijn of haar angst aan te pakken. Voor de ouders zijn er tips en oefeningen hoe u uw kind hierbij kunt helpen. De meeste gezinnen en kinderen volgen dit programma bij een therapeut. De therapeut zal het gezin steeds vertellen wat te lezen en welke oefeningen te doen. De therapeut helpt met hoe uw kind zo goed mogelijk oefent, en wat u en uw kind kunnen doen als iets moeilijk gaat. Dit boek is bedoeld voor ouders van kinderen met angststoornissen. De meeste gezinnen volgen dit programma bij een therapeut.
Bij dit werk is ook een handleiding.
Keywords: Angsten -- Adolescenten; Angsten -- Cognitieve gedragstherapie; Angsten -- Kinderen