Schurkeneconomie : de duistere kanten van een nieuwe wereldorde - Napoleoni, Loretta, ....- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2008)
FLAPTEKST: Wat hebben Oost-Europa's bloeiende seksindustrie, de hypotheekcrisis in de VS, China's handel in namaakproducten en Hollywoods donatiedrift met elkaar gemeen? Vis telende bandieten helpen de wereldzeeën in de vernieling en pornografische beelden zijn allang geen uitzondering meer in internetgames als Second Life, maar hoe komt het dat deze schimmige praktijken zich in een razend tempo en met groot succes wereldwijd verspreiden? Journaliste Loretta Napoleoni legt in Schurkeneconomie de duistere, onderliggende structuren van de wereld waarin wij leven bloot en toont op overtuigende wijze het paradoxale karakter ervan aan.
Keywords: Globalisering; Milieu en economie; Nieuwe internationale economische orde