Competent van schoolbank naar werkvloer : competentiegerichte leeropdrachten voor professionele bachelors office management - Verhaeghe, Annie, ....- (Brussel : ASP, 2008)
Wat zijn de beroepsuitwegen en tewerkstellingskansen van een afgestudeerde bachelor office management? Hoe zit het met de verloning? Waarom is het een knelpuntberoep? Welke competenties en taken vindt het beroepenveld de belangrijkste? Welke afstudeerrichting biedt het meeste perspectief? Hoe speel ik in het opleidingsprogramma in op wat de arbeidsmarkt vraagt? Welke werk- en evaluatievormen gebruik ik hiervoor? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in Competent van schoolbank naar werkvloer, het eerste boek in Vlaanderen dat de werelden van 'onderwijs' en 'werk' daadwerkelijk dichter bij elkaar brengt voor administratieve beroepen. INHOUD 1. Inleiding 2. Methodologie 3. Omgevingsanalyse: onderwijs - werk 4. Van competenties naar beroepsproducten 5. Van beroepsproducten naar leeropdrachten 6. Algemeen besluit en aanbevelingen 7. Lijst afkortingen 8. Bibliografie 9. Bijlagen
Keywords: Hoger onderwijs -- Office management; Studievaardigheden -- Hoger onderwijs