De ijstijden. - Melenhorst, Victor, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Meer dan 100 duizend jaar geleden schoven enorme, dikke lagen ijs over het Noorden van Nederland. Het leek wel de Noordpool. Deze ijstijd duurde duizenden jaren. Het ijs kwam vanuit Noorwegen en Zweden naar Nederland glijden. Heel langzaam. Je kon toen over de bodem van de Noordzee naar Engeland lopen. Op die reis kon je een mammoet of een wolharige neushoorn tegenkomen. Tienduizend jaar geleden eindigde de laatste ijstijd. Nederland was toen een grote toendra. Er trokken rendierjagers rond. Sinds die tijd werd het langzaam weer warmer. Maar de volgende ijstijd komt er al weer aan. Jij leeft tussen twee ijstijden in!
Leeftijd: 8+
Keywords: IJstijden; Oertijd; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs