Slaginstrumenten. - van Schijndel, Susan, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Bij slaginstrumenten denk je waarschijnlijk direct aan een drumstel. Toch zijn er meer instrumenten die bij het slagwerk horen. Bijvoorbeeld een bongo en een conga. Of een xylofoon en een gong. En wist je dat ze in Afrika 'pratende trommels' hebben? De meesten instrumenten laten de muziek swingen. Ze zijn belangrijk voor de maat en het ritme. Weet jij het verschil tussen maat en ritme? Kun je drummer worden als je geen ritmegevoel hebt? En bestaan er ook slaginstrumenten waar je niet op hoeft te slaan? In dit boekje lees je er alles over.
Leeftijd: 8+
Keywords: Slaginstrumenten