Ik speel het verkeer. - Vancoillie, Marijke, ....-; Van den Abeele, Nico, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
Je veilig verplaatsen in het verkeer leer je het best al doende. Maar toch moet je een aantal afspraken en zeker de verkeerstekens vlot en zonder aarzelen kennen. Dat wordt op een speelse manier geoefend in Ik speel het verkeer. Zo speel je een kringspel om de kleuren in de juiste volgorde van het verkeerslicht te oefenen en een terreinspel leert je de valse van de echte verkeersborden te scheiden. Deze manier van spelend leren is zeer prettig voor de leerlingen en zorgt ervoor dat de leerstof veel beter bijblijft.
Keywords: Verkeersopvoeding -- Basisonderwijs; Verkeersreglement; Verkeersveiligheid -- Kinderen