Webredactie. - Mooij, Gabor, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2008)
Dit boek bespreekt allerlei aspecten waarmee een webredacteur te maken kan krijgen, zoals eisen aan een webtekst, schrijven op een weblog, navigatie op een website, contentmanagementsystemen, rss-feeds en de promotie van een website. Het lijkt alsof de website-ontwikkelingen van de laatste tien jaar aan de auteur voorbij zijn gegaan. Hij geeft slechte adviezen (bijvoorbeeld over het openen van nieuwe vensters), onjuiste informatie (bijvoorbeeld over het nut van het meta-element voor trefwoorden in html-pagina's) en maakt tal van andere fouten (/ noemt hij een backslash). Hij lijkt nog nooit te hebben gehoord van cascading style sheets (css), naast html een belangrijke bouwsteen bij het maken van websites. In een serie die praktische tips zegt te bieden, is de tekst veel te weinig concreet. Voorbeeld: wat heeft een lezer aan 'er zijn speciale reclameprogramma's', als daarna geen voorbeelden worden genoemd van zulke programma's? Een trefwoordenregister ontbreekt, geen illustraties.
Bevat literatuurlijst
Keywords: Websites; Webteksten schrijven