Je rechten als patient. - Dijkhoffz, Willeke, ....- (Berchem : EPO, 2008)
Dit boek biedt een overzicht van de rechten die je hebt als patiënt. Het boek werd geschreven door zes juridische specialisten uit de Vlaamse gezondheidszorg en richt zich dan ook tot de Vlaamse lezer. In een eerste deel staat de wet op de rechten van de patiënt centraal, met onder meer informatie over het recht op een kwaliteitsvolle dienstverlening, pijnbestrijding en klachtenbemiddeling. Vervolgens komen andere wetgevingen aan bod, met aandacht voor het medisch beroepsgeheim en de rechten bij onder andere abortus, euthanasie, orgaandonatie en medische fouten. In deel drie worden de financiële rechten van patiënten toegelicht. Hier gaat de aandacht naar erelonen, hospitalisatieverzekeringen, de maximumfactuur etc. Tot slot wordt ingegaan op de verschillende organisaties waar je als patiënt terecht kan met vragen. De teksten worden ondersteund met voetnoten en heel wat verhelderende casussen. Achteraan volgen contactgegevens, een overzicht van de kamer- en ereloonsupplementen, en een trefwoordenregister. Een erg overzichtelijk werk, dat een schat aan nuttige informatie en praktische tips bevat.
Keywords: Patiëntenrechten