Milieuproblemen en -technologie : lucht - water - bodem - rol van de industrie. - Vandecasteele, Carlo, 1949-; Block, Chantal B., ....- (Leuven : Lannoo, 2006)
De meeste handboeken behandelen ofwel de problematiek in verband met lucht-, water-, en/of bodemverontreiniging, ofwel technologie om milieuproblemen te remediëren. In dit boek wordt voor de milieucompartimenten lucht, water en bodem telkens : de milieukwaliteit beschreven en de ermee verbonden problemen; een bondig overzicht gegeven van de relevante wetgeving; de chemie van het milieucompartiment behandeld; een overzicht gegeven van technieken om de verontreiniging aan te pakken. Verder wordt aandacht besteed aan preventie en aan duurzame technologische ontwikkeling, evenals aan de relatie tussen industrie, technologie en milieu. De lezer vindt in dit boek zeker voldoende basiselementen en verwijzingen naar de praktijk. De ervaring van de auteurs leert dat deze benadering de lezer/gebruiker meer inzicht geeft in de milieuproblematiek en meer motiveert om erop in te spelen. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat praktisch de gehele milieuproblematiek behandelt en specifiek gericht is op de situatie in Vlaanderen. Het geeft een goed overzicht en inzicht voor al wie beschikt over enige kennis van scheikunde en fysica. Het kan gebruikt worden door ingenieurs, technici en bedrijfsleiders die met milieuproblemen te maken krijgen. Ook voor milieucoördinatoren levert het nuttige informatie.
Keywords: Milieuproblemen