Onderzoek doen! : kwantitatief en kwalitatief onderzoek. - Fischer, Tom, ....-; Julsing, Mark, 1984- (Groningen / Houten : Wolters-Noordhoff, 2007)
Onderzoek Doen! is een heldere en praktische methode over zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Het boek besteedt daarbij ook uitgebreid aandacht aan het doen van online-onderzoek. De indeling van het boek volgt de stappen van het onderzoeksproces. De theorie wordt telkens toegelicht aan de hand van actuele onderzoeksartikelen die herkenbaar zijn voor studenten. Het onderwerp in de casus gaat over het afstuderen, waar je als student je voordeel mee doet. Onderzoek Doen! Leert je de theorie en de praktijk over zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Je leert alles over het doen van online-onderzoek. Je leert alles over alle stappen van het onderzoeksproces. De theorie wordt telkens toegelicht door actuele onderzoeksartikelen. De casus gaat over het afstuderen, waar je als student nog profijt van zullen hebben. Dit geldt ook voor de handige checklists in de bijlage bij Onderzoek Doen! Deze helpt je bij het opzetten en uitvoeren van een onderzoek. Ook zijn er veel verwijzingen naar websites voor deskresearch en internetenquêtes. Deze methode is geschikt voor zowel 2, 3 als 4 EC lijnen. In de docentenhandleiding op de bijbehorende website www.onderzoekdoen.noordhoff.nl staat per hoofdstuk welke onderdelen passen bij een cursus van 2, 3 of 4 EC's, inclusief sheets en oefeningen. Op de website staan toetsen.
Keywords: Afstuderen; Marktonderzoek; Sociaalwetenschappelijk onderzoek