Balanceren en stimuleren : methodisch handelen in het sociaal-cultureel werk. - Spierts, Marcel, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2005)
Wie een veelzijdig beroep wil en van afwisseling houdt, moet sociaal-cultureel werker worden. Sociaal-cultureel werk is vanaf zijn prille begin, ruim honderd jaar geleden, tot op heden voortdurend en heftig in beweging en gezien de aard en de doelstellingen van dit werk is dat ook heel logisch. Sociaal-cultureel werk stelt zich ten doel mensen dociaal en cultureel in de samenleving te laten participeren en richt zich hierbij vooral op groepen die dat weinig og niet doen. De werksoort beweegt zich hierbij op vele terreinen zoals die van vrije tijd, educatie, arbied, cultuur en samenlevingsopbouw. Balanceren en stimuleren laat zien dat sociaal-cultureel werk, ondanks zijn veelzijdigheid, zich niet heen en weer laat slingeren, maar dat de combinatie van engagement en professionaliteit de koers bepaald.
Keywords: Sociaal-cultureel werk -- Nederland