Gedwongen opname : de rechtsbescherming van de psychiatrische patiënt. - Rotthier, Kristiaan, ....- (Brugge : Die Keure, 2008)
Inhoudsopgave : Lijst van gebruikte afkortingen Woord vooraf Inleiding en korte historiek van de WPG Hoofdstuk I. De toepassingsvoorwaarden van de wet 1. Het begrip geesteszieke 2. Het omstandig geneeskundig verslag 3. De overige cumulatieve voorwaarden Hoofdstuk II. De door de wet voorziene beschermingsmaatregelen (mogelijke maatregelen in de WPG) 1. De observatieperiode 2. Het verder verblijf 3. De verpleging in een gezin 4. De nazorg 5. De overbrenging naar een andere dienst Hoofdstuk III. De procedure 1. De procedure tot observatie bij 'dringendheid·
Keywords: Psychiatrische patiënten -- Gedwongen opname; Psychiatrische patiënten -- Wetgeving