Kien : geheugenactiviteiten voor ouderen. - Gilde-van Vliet, Marianne, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2007)
Voor mensen met geheugenproblemen zijn de alledaagse dingen vaak niet meer zo alledaags. Het geheugen gaat achteruit en niets gaat nog vanzelf. Minder weten leidt tot minder kunnen, waardoor 'bezig zijn' niet meer zo eenvoudig is. Het wordt moeilijk om op een prettige manier de dag door te brengen. Voor familie, vrienden en verzorgers is het pijnlijk om getuige te zijn van dit proces. Natuurlijk wilt u graag helpen, maar hoe? Kunt u het gevoel van eigenwaarde bij mensen met geheugenproblemen versterken en tegelijkertijd op een aangename manier tijd met hen doorbrengen? Met de raadsels, puzzels en liedjes in Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen kan dat zeker! De vragen en quizjes in dit boek doen een beroep op wat mensen met geheugenproblemen nog wel weten en kunnen. Welk woord rijmt op het plaatje? Wat hoort niet in het rijtje thuis? Welke plaatjes hebben iets met elkaar te maken? Ouderen ervaren de vragen, raadsels en liedjes in dit boek als een aangenaam tijdverdrijf. Het maakt dat zij zelfstandig iets kunnen doen om de dag door te komen. Zij krijgen het gevoel nog 'mee te tellen', wat hun eigenwaarde en zelfvertrouwen versterkt.
Keywords: Oefenboeken