LifeCat : naslagwerk over de levensverzekeringen in België. - Baekeland, Paul, 1936- (Leuven : Verba, 1998)
Het nieuwe KB Leven van 1992 brengt een ware revolutie in de wereld van de levensverzekeringen. Het landschap van de levensverzekering verandert grondig. Tak 23, Universal Life, Verzekeringsbon, zijn totaal nieuwe begrippen. Bovendien zijn de tarieven van de klassieke levensverzekeringen niet meer uniform op de Belgische markt. Iedereen is onwennig. Dit alles vraagt naar meer transparantie. LifeCat speelt daarop in door een technisch verklarend deel toe te voegen. Dit is een vertaling naar begrijpelijke taal van de reglementering van de levensverzekering. Dit deel vormt van in het begin het succes van LifeCat. LifeCat heeft tot doel de technische kant van de levensverzekering te belichten. In tegenstelling tot vroeger wordt deze technische dimensie minstens even belangrijk als de fiscale dimensie. Voor het eerst is het financiële rendement van levensverzekeringen (en beleggingsverzekeringen) een belangrijk item in de concurrentieslag voor de consument. Via jaarlijkse edities kunnen de evoluties van de markt opgevolgd worden.
Keywords: Levensverzekeringen