De eeuw van Azië : een onafwendbare mondiale machtsverschuiving. - Mahbubani, Kishore, 1948- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2008)
De schrijver, docent en filosoof te Singapore, geeft zijn visie op oorzaken en gevolgen van het verschuiven van de economische macht vanuit de westerse wereld naar het verre oosten, evenals op het westerse onvermogen om het tij te keren. Dit doet hij vanuit het perspectief van de recente geschiedenis; hij introduceert het begrip 'ontwestering' voor de nabije toekomst. Breedvoerig geschreven, met vele voetnoten en een uitgebreid register. Een van de vele recente boeken over dit actuele thema, maar een van de weinige vanuit een oosters perspectief. En dat betekent ook in dit geval een mooie mix van (macro-)economische theorie en oosters denken.
Keywords: Azië -- Economie; Azië -- Politiek; Azië en het westen