Basisboek Chinese geneeswijzen : theorie, typologie en therapie - Beinfield, Harriet, ....-; Korngold, Efrem, ....- (Haarlem : Altamira-Becht, 2007)
De met veel geheimzinnigheid omgeven Chinese geneeskunde heeft het Westen sinds de val van het 'bamboegordijn' begin jaren zeventig mateloos gefascineerd. In hun standaardwerk Basisboek Chinese geneeswijzen ontsluieren de auteurs - pioniers op het terrein van acupunctuur en kruidengeneeskunde - de eeuwenoude Chinese benadering van gezondheid. Het boek bestaat uit drie delen: - theorie: een overzicht van de opvattingen over de natuur, het menselijk lichaam en het zelf waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd; - typologie: de psychologische aspecten van de Chinese geneeskunde - hoe vijf archetypen het menselijk karakter symboliseren en onze eigen tao blootleggen; - therapie: de behandelmethoden met behulp van acupunctuur, kruiden en diëten.
Keywords: Alternatieve geneeskunde; Geneeskunde -- China; Oosterse geneeswijzen