75 managementkengetallen : de belangrijkste prestatie-indicatoren. - Thuis, Peter, 1970-; Mulders, Marijn, ....- (Groningen : Wolters Noordhoff, 2008)
'75 Managementkengetallen' geeft een overzicht van kritieke prestatie-indicatoren, waarmee inzicht wordt verkregen in de prestaties van de belangrijkste bedrijfsprocessen in de organisatie. De kengetallen worden telkens vanuit een vraagstuk beschreven en verder toegelicht. Vervolgens wordt de berekening uitgewerkt en wordt de betekenis van het kengetal uitgelegd. Ten slotte wordt besproken welke relaties met andere kengetallen of elementen uit de managementpraktijk er zijn en welke acties de manager kan nemen om het kengetal te beïnvloeden. De verschillende indexen waarmee een kengetal gezocht kan worden, maken '75 Managementkengetallen' tot een zeer toegankelijk naslagwerk. Het boek bevat kengetallen uit de volgende disciplines: - Strategie - Marketing - Verkoop - Inkoop - Planning - Productie & onderhoud - Kwaliteit - Distributie & logistiek - Research & development - Financien - Personeel & organisatie - Informatie- en communicatietechnologie
Keywords: Financieel management; Management -- Woordenboeken; Management