Bouwen aan een duurzame economie : investeren in de toekomst. - Vereecken, Frank, ....- (Brussel : Vlaamse overheid, departement economie, wetenschap en innovatie, 2008)
In het boek laat het departement EWI enkele durvers aan het woord. Vooraanstaande figuren uit het bedrijfsleven getuigen hoe ze in de praktijk met de uitdagingen en de kansen van een duurzame economie omgaan. Ze geven aan hoe de overheid op hun noden en behoeften kan inspelen door een duurzaam beleid uit te stippelen. "Met de bouw van een windturbine heb je nog geen duurzame economie ontwikkeld", aldus één van de auteurs. "Hiervoor is een langetermijnvisie van de overheid nodig."
Keywords: Milieu-economie.