Lerarenhandboek secundair onderwijs : info voor klas en loopbaan. - Werkgroep Regelgeving SO; Vanlerberghe, Walter, ....- (Brussel : Politeia, 2008)
Welk aandeel heb je als leraar bij de schoolaanpak van spijbelen? Mogen leraren minder realiseren dan wat het leerplan voorschrijft? En mag het ook meer zijn? Wist u dat ook leraren de verantwoordelijkheid hebben om sommige leerlingendocumenten op te volgen? En wat mag er uit handboeken gekopieerd worden? Hoe kunnen leraren voorkomen dat ouders in beroep gaan tegen beslissingen van de delibererende klassenraad? Hoe kunnen leraren omgaan met afwezigheden van leerlingen? Wat is het belang van de juiste toepassing van het schoolreglement? Het Lerarenhandboek geeft een duidelijk antwoord op alle vragen die te maken hebben met de lespraktijk en de loopbaan van leraren secundair onderwijs. Het boek is bedoeld voor alle leraren, alle ondersteunend personeel en alle directies van secundaire scholen van alle netten. Voor beginnende leerkrachten en aspirant-leerkrachten vormt het bovendien een snelle introductie in de wereld van de onderwijswetgeving die ze tijdens hun onderwijsloopbaan moeten toepassen.
Losbladig met aanvullingen
Keywords: Secundair onderwijs