Leven in een kasteel. - Fenger, Paul, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Droom jij er soms ook van om in een kasteel te wonen? Of wens jij wel eens dat je kon meedoen aan een echt riddertoernooi? Heb je al een wapenschild ontworpen? Of zou je graag als een jonkvrouw behandeld worden? In dit boekje kom je alles te weten over ridders, jonkvrouwen en kastelen. Je leert hoe je ridder kunt worden en wat zijn taken zijn, hoe het kasteel er vanbinnen uitzag en hoe je het kunt verdedigen tegen vijanden. Ook nemen we je mee naar een echt middeleeuws feest. Je ontdekt wat men dan eet en drinkt en wie er uitgenodigd wordt. Maar natuurlijk kom je ook alles te weten over het dagelijkse leven in en rond het kasteel. Duik dus maar snel in de eerste bladzijde. Dan wensen we je een spannende reis naar de tijd van ridders en kastelen!
Leeftijd: 8+
Keywords: Kastelen; Middeleeuwen; Ridders