De maan. - Van der Maten, Gert, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Mensen kijken graag naar de maan. Vooral naar een volle maan. De maan is niet altijd vol, vaak lijkt het alsof er een hap uit is. Het ene deel schijnt en het andere deel is pikkedonker. En één nacht in de maand is er helemaal geen maan te zien. Al heel lang willen de mensen meer weten over de maan. Hoe ziet het er daar uit? Zijn er bomen? Is er water? Is er leven? In 1969 zette de eerste mens een voet op de maan. Hij had een ruimtepak aan. Want 's nachts is het er vreselijk koud en overdag ontzettend heet. En er is geen lucht om in te ademen. Hoe dat allemaal zit, lees je in dit boekje.
Leeftijd: 8+
Keywords: Maan