Copy & concept : prikkels voor reclamemakers. - Thobokholt, Bert, ....-; Westbeek, Martin, ....-; de Waal, Barry, ....- (Tielt : LannooCampus, 2008)
Een helder en inspirerend boek dat alle fasen van het creatieve proces in de marketingcommunicatie behandelt Van strategie via briefing naar conceptontwikkeling en copywriting. Met talrijke actuele voorbeelden. Ontstaan uit een unieke samenwerking tussen reclamebureaus en het communicatieonderwijs. Copy & Concept biedt zo ook aan studenten een breed instrumentarium voor conceptueel denken en conceptontwikkeling. Dit boek wil - het conceptuele denkvermogen en de copyvaardigheden op een hoger niveau brengen - junior professionals prikkelen tot het maken van conceptueel en strategisch verantwoord creatief werk - studenten communicatie en marketing inspireren en motiveren om in hun latere beroepspraktijk in een creatief team te gaan werken - docenten aansporen om aansprekende lessen te geven. Hierbij volgen de auteurs het creatieve proces zoals dat in de dagelijkse praktijk voorkomt. Copy & Concept bestaat daarom uit twee delen. Het eerste deel behandelt conceptontwikkeling, met daarin strategie, de inspirerende briefing, soorten concepten, creativiteitstechnieken en conceptpresentatie. Het tweede deel, copywriting, gaat over de voorbereiding op copy, het schrijfproces, copywriting per middel, en de copy-specialismen pay-off en merknaamontwikkeling. Dankzij actuele voorbeelden van een groot aantal topbureaus vullen theorie en praktijk elkaar optimaal aan. Inhoud 1. Creatieve strategie 2. De inspirerende briefing 3. Conceptontwikkeling 4. De conceptpresentatie 5. Voorbereiding op copy 6. Copywriting 7. Copy voor alle denkbare middelen 8. De pay-off 9. Merknamen
Keywords: Reclame; Reclamekunst