Mexico. - Nelissen, Kim, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Mexico is een fijn land om op vakantie te gaan. Het land heeft een prachtige natuur, je vindt er oude tempels en je kunt er lekker op het strand liggen. Maar Mexico is ook een arm land. In het zuiden hebben de boeren maar net genoeg te eten. En in Mexico-Stad leven miljoenen arme mensen in krottenwijken. Veel kinderen maken hun school niet af. Ze moeten werken om geld te verdienen. Toch zijn de Mexicanen een opgewekt volk. Ze zijn dol op fiësta's. Altijd is er wel ergens iets te vieren. Met lekker eten en drinken, dansen en muziek. Ook in Nederland kun je Mexicaans eten. Maar pas op, de Mexicaanse keuken heeft heel wat pittige gerechten met chilipepers.
Leeftijd: 8+
Keywords: Mexico; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs