De Tweede Wereldoorlog. - Diks, Fred, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
De Tweede Wereldoorlog begon in België in 1940, maar in veel andere landen al een jaar eerder. De aanloop naar de oorlog begon al tien jaar ervoor. Na 1929 ging het niet goed met de handel en de fabrieken. Er kwam armoede en ontevredenheid. Duitslands machtigste man, Hitler, beloofde het volk een betere tijd. Maar dat zou wel ten koste gaan van omliggende landen. Duitsland wilde zijn grondgebied vergroten en viel zijn buurlanden aan. Engeland en Rusland vochten terug. Met de steun van de Amerikanen wonnen ze de oorlog. Maar dat was pas na jaren van strijd waarin miljoenen mensen waren gedood.
Leeftijd: 8+
Keywords: Geschiedenis -- Basisonderwijs; Wereldoorlog II