Mummies. - Siemensma, Hanneke, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Bij mummies denk je meestal aan heel oude, dode mensen die in lappen zijn gewikkeld. De Egyptische mummies zijn het bekendst. Vooral die van de farao's. Maar wist je dat de Egyptenaren ook dieren mummificeerden? Waarom en hoe ze mummies maakten, lees je in dit boekje. Ook in Zuid-Amerika zijn veel mensen gevonden van wie de lichamen na hun dood bewaard zijn gebleven. Ze zijn gevriesdroogd in het ijzig koude en winderige hooggebergte, of gedroogd in de zon. In buurland Nederland hebben ze ook mummies gevonden. Zoals het meisje Yde, dat zo'n tweeduizend jaar geleden is gestorven. In 1897 werd ze bij Assen in het veen gevonden. Door mummies te bestuderen zijn onderzoekers al veel te weten gekomen over de volkeren die lang geleden hebben geleefd.
Leeftijd: 8+
Keywords: Egypte -- Geschiedenis; Geschiedenis -- Basisonderwijs; Mummies