Basisvaardigheden grammatica : voor de Pabo. - Bout, Marja, ....-; de Bruijn, Han, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2007)
Basisvaardigheden Grammatica is onderdeel van de serie Basisvaardigheden voor pabostudenten. Dit deel uit de serie is ontwikkeld door pabodocenten van de Haagse Hogeschool en helpt studenten op een toegankelijke en doeltreffende manier hiaten in hun basisvaardigheden weg te werken. De serie bestaat uit vier delen: Basisvaardigheden Grammatica, Basisvaardigheden Spelling, Basisvaardigheden Formuleren en Basisvaardigheden Rekenen. Een uitkomst voor alle studenten die willen slagen voor de landelijke reken- of taaltoets en die straks met kennis van zaken voor de klas willen staan. Basisvaardigheden Grammatica biedt studenten de mogelijkheid om zich de spelling stap voor stap eigen te maken. Met de gratis instaptoets op de website kunnen studenten controleren of hun kennis van de basisgrammatica toereikend is. Na het maken van deze instaptoets krijgen zij een advies op maat. Op een eenvoudige, heldere wijze worden in het boek alle regels van de grammatica uitgelegd aan de hand van een voorbeeld met oefenvragen. Elk hoofdstuk eindigt met een schema waarin de regels zijn samengevat. De bijgeleverde cd-rom bevat extra oefeningen en diagnostisch toetsmateriaal. De methode is geschikt voor zelfstudie, maar kan ook worden ingezet bij lessen. Basisvaardigheden Grammatica biedt studenten zowel de leerstof voor de basisgrammatica als voor de voortgezette grammatica. Door de overzichtelijke opbouw en de duidelijke praktijkvoorbeelden is Basisvaardigheden grammatica ook tijdens de rest van de studie en daarna een handig naslagwerk.
Keywords: Lerarenopleiding -- Nederland; Nederlands -- Hoger onderwijs; Nederlandse spraakkunst