Beestig gezond : [didactische map]. - Van Houte, Hilde, ....-; Martens, Veerle, ....-; Wittebroodt, Isabelle, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
'Lekker en gezond' biedt ondersteuning en suggesties om te werken aan een gezond en evenwichtig voedingsgedrag bij kleuters en is gebaseerd op de actieve voedingsdriehoek. Het concept vertrekt vanuit een prentenboek waarin de familie Versluis wordt voorgesteld. In de didactische map vindt de leraar ondersteuning om een gezondheidsbeleid uit te werken op de school en in de klas, achtergrondinformatie over voeding, kant en klare ideeën om aan gezonde voeding én aan beweging te werken. De map steunt op het prentenboek en bevat talrijke kopieerbladen en lesvoorstellen.
Deze map vormt samen met het prentenboek, de soepmap en het poppenhuis het project Beestig gezond op school.
Losbladig
Keywords: Gezondheidsvoorlichting -- Kleuteronderwijs; Kleuteronderwijs -- Didactiek; Voeding en gezondheid; Voedingsgewoonten