Netwerking en organisatieontwikkeling : "samenwerken om te verbeteren". - Thijs, Nick, ....-; Van Roosbroek, Steven, ....-; Wijnen, Theo, ....- (Brussel : Politeia, 2007)
Twaalf auteurs uit verschillende sectoren hebben de handen in elkaar geslagen en hun inzichten en ervaringen beschreven m.b.t. netwerking en hoe dit concreet bijdraagt tot organisatieontwikkeling. De pocket 'Netwerking en organisatieontwikkeling' gaat over formele en informele vormen van netwerking, die als doel hebben om o.a. innovaties, kwaliteitsverbeteringen, ontwikkelings- en veranderingsprocessen binnen de lokale besturen en andere organisaties tot stand te brengen en in stand te houden. In acht overzichtelijke hoofdstukken worden de volgende aspecten uitgewerkt: het wat en hoe van netwerken, het netwerk als forum voor informatie- en ervaringsuitwisseling, reflectie op het eigen handelen, kennisoverdracht en kennisontwikkeling, actieleren en leren van elkaar, ondersteunende methodieken en werkvormen en de organisatie van interne en externe netwerken.
Keywords: Netwerken -- Non-profitorganisaties.; Organisatieleer