Bedwing je dwang : werkboek. - Wolters, Lidewij, ....-; Paauw, Corine, ....-; de Haan, Else, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2008)
Met het werkboek Bedwing je dwang gericht op kinderen en jongeren van ca 6 tot 18 jaar kunnen kinderen en ouders onder begeleiding van hun therapeut zelf aan de slag om hun dwanghandelingen en dwanggedachten onder controle te krijgen. Het bevat eenvoudige uitleg over hun probleem en veel praktische oefeningen. De humoristische illustraties en heldere vormgeving motiveren het kind en geven gespreksstof. De behandelmethode Bedwing je dwang is een bewezen effectieve behandelmethode om de ingewikkelde dwangstoornis aan te pakken. De methode werkt vanuit principes van de cognitieve gedragstherapie en is volledig aangepast aan de leefwereld en specifieke problemen van kinderen en jongeren met dwangstoornissen.
Inhoudsopgave : 1. OCS en de behandeling 2. Doen 3. Denken 4. EHBO
Bij dit werk hoort ook een basisboek.
Keywords: Angsten -- Adolescenten; Angsten -- Cognitieve gedragstherapie; Angsten -- Kinderen