Writing better English : a multi-purpose model for advanced speakers. - van der Laaken, Manon, ....-; Lankamp, R. E., ....-; Sharwood Smith, Michael, 1942- (Bussum : Coutinho, 2007)
Dit boekje wil een leidraad zijn voor diegenen die officiële rapporten, brieven, essays, scripties of proefschrift, niet-literaire geschriften dus, in het Engels willen publiceren. Er wordt aandacht besteed aan opbouw, uiteenzetting, bewijsvoering en betoog, conclusie. Een en ander in een modern jasje gestoken in de trant van: C & E naar ADD, UPREF en DOWNREF. Dat is even wennen en steeds terug zoeken. Beter te spreken zijn we over de praktische raadgevingen over taal en stijl, niet afwijken van het onderwerp, indeling van de bladspiegel, hoe verwijzingen en noten te verwerken. Het tweede gedeelte geeft enige voorbeeldteksten en oefeningen. Vonden we het theoretisch gedeelte al niet verhelderend, met veel omhaal van woorden en geleerddoenerij, evenmin gelukkig zijn we met het onnatuurlijk, on-Engelse Engels van het geheel. Vooral de inleiding is in slecht Engels gesteld en bevat merkwaardige fouten. Aanschaffen onder voorbehoud en te gebruiken onder kritische leiding.
Keywords: Correspondentie -- Engels