Sociale psychologie : een inleiding. - Craeynest, Pol, ....-; Craeynest, Miet, 1979-; Timperman, Trui, ....-; Van Vaerenbergh, Griet, ....- (Leuven : Acco, 2008)
Waarom is de eerste indruk zo belangrijk bij een eerste kennismaking? Waarom nemen mensen zo makkelijk gedragingen en meningen van anderen over, en hoe kunnen ze deze sociale beïnvloeding verminderen? Waarom voelen we ons aangetrokken tot sommige mensen en niet tot andere? Dat zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in dit boek aan bod komen. Ze hebben alle betrekking op de sociale psychologie, het wetenschapsdomein dat onderzoekt hoe mensen zich in hun gedrag, hun gedachten en gevoelens laten beïnvloeden door anderen en hoe ze die anderen ook zelf beïnvloeden. Doorheen de opeenvolgende hoofdstukken wordt het duidelijk waarom mensen zich in de omgang met anderen gedragen zoals ze dat doen. De tekst wordt verrijkt met tal van voorbeelden uit het dagelijkse leven, wat de inhoud zeer aantrekkelijk en herkenbaar maakt voor de lezer. Sociale psychologie, een inleiding is een praktisch en verrijkend boek. Het laat je kennismaken met de klassieke experimenten en theorieën uit de sociale psychologie, maar vult deze ook aan met recenter onderzoeksmateriaal en hedendaagse gezichtspunten.
Keywords: Sociale psychologie