Courage in kleur : armoede is een schending van mensenrechten. - De Kuysscher, Patrick, ....-; Devoldere, Ignace, ....-; Vanhee, Jan, ....- (Gent : Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, 2009)
Het fotoboek Courage in kleur getuigt dat armoede bestaat. Het brengt ons thuis bij mensen die dit aan den lijve ervaren. De foto's in dit boek zijn stille getuigen van een momentopname van hun levensverhaal. Niet hun miserie werd in beeld gebracht, maar wel hun moed om naar buiten te treden met de boodschap dat ze weigeren armoede en uitsluiting nog langer te aanvaarden. Ze nemen zelf het woord, ook in naam van alle anderen die armoede in verborgenheid ondergaan. Dat is courage! Als je in dit boek binnenkomt, maak dan ruimte in jezelf en geef mee klank aan hun stem. Courage wordt opgedragen aan alle verdedigers van de Rechten van de Mens en de Burgerlijke Vrijheden. Dit fotoboek kwam er dankzij de medewerking van Gentse en Oostendse Gezinnen van de 'Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw', die hun deur hebben opengezet opdat de fotolens zou kunnen getuigen van hun bestaan. De foto's in dit boek confronteren ons met mensen die het moeilijk hebben. In hun getuigenissen vertellen zij over hun leven, hun gevecht en hun verwachtingen. Courage in kleur is een fotografisch getuigenis uit Gent en Oostende, tussen 2006 en 2008 in beeld gebracht door Patrick De Kuysscher. De getuigenissen in dit fotoboek zijn authentiek. Ze werden zorgvuldig opgetekend aan huis of op bijeenkomsten van armste gezinnen.
Keywords: Armoede -- Vlaanderen; Armoede -- Fotoboeken