Administratieve geldboeten in het sociaal handhavingsrecht : de procedure van de Wet van 30 juni 1971 - Braekmans, Philip, 1962- (Mechelen : Kluwer, 2009)
In Administratieve geldboeten in het sociaal handhavingsrecht geeft de auteur een gedetailleerd overzicht van de huidige procedure van de Wet van 30 juni 1971 betreffende de administratieve geldboeten. Deze wet is toepasselijk in geval van inbreuk op sommige sociale wetten zoals de Arbeidswet, de Sociale Documentenwet,... Deze priocedure, waarvan de auteur in zijn inleiding een algemene schets en de evolutie geeft, is bijna vier decennia van toepassing in het kader van het sociaal handhavingsrecht. Naast een uitvoerige uiteenzetting over het toepassingsgebied van de wet, wordt ook het verloop van de procedure zelf geschetst en dit zowel op het niveau van de bevoegde ambtenaar als van de arbeidsgerechten. Ten slotte wordt ook aandacht besteed aan de sancties bij niet-betaling van de geldboeten.
Stof bijgehouden tot 3 maart 2009
Keywords: Administratieve geldboeten; Arbeidsrecht; Wet -- Juni 30 -- 1971.