Futurotextiel : surprising textiles, design and art. (Oostkamp : Stichting Kunstboek, 2008)
Futurotextiel - eind 2008 verschenen naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling - is meer dan zomaar een tentoonstellingscatalogus. Het boek biedt biedt een overzichtelijke kijk op de originele, innovatieve en kwalitatieve oplossingen die de traditionele textielsector vandaag te bieden heeft. De talrijke ontwerpen van designers, kunstenaars, bedrijven, laboratoria en hogescholen die in de tentoonstelling aan bod komen, geven ons een zicht op hoe de uitgebreide mogelijkheden en innovatieve materialen van de hedendaagse textielsector ten volle benut worden. Textiel is immers terug te vinden in tal van toepassingen, gaande van kledij, tapijten en gordijnen tot fietsen, auto's en zelfs de medische sector. Kunst, wetenschap, technologie, design en architectuur vloeien hier moeiteloos in elkaar over en weerspiegelen zo de dynamiek van deze sector.