Toegepaste energietechniek. - Ouwehand, J., ....-; Gilijamse, W., ....-; Papa, Trynke J. G., ....-; Post, Egbert, ....-; Taal, Arie C., 1954- (Den Haag : Academic Service, 2008)
Toegepaste Energietechniek deel 1 bestaat uit twee delen. Toegepaste Energietechniek deel 1 biedt een inleiding in de wereld van de energietechnische systemen. Na een algemene inleiding over verbrandingstechniek wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan de onderwerpen: warmwaterketels, zuigerverbrandingsmotoren, gasturbines, stoominstallaties, pompen, compressoren en ventilatoren, koude-installaties en aan geïntegreerde installaties zoals STEG. Bij de bespreking van deze systemen wordt uitgegaan van een systeembenadering, waarbij de nadruk ligt op de gebruikseigenschappen en -kenmerken van de werktuigen en energiesystemen. Daarbij komen tevens de aspecten energie-efficiency en vermindering van de milieubelasting aan bod. Optimalisering van de rendementen is de 'rode draad' bij alle systemen. Toegepaste Energietechniek deel 2 staat in het teken van de duurzame energie.
V.2. Duurzame energie
Keywords: Duurzame energie