Duurzame ontwikkeling : hoe integreren in onderwijs. - Sleurs, Willy, ....-; De Smet, Veerle, ....-; Gaeremynck, Veerle, 1954- (Antwerpen : De Boeck, 2008)
Het begrip duurzame ontwikkeling heeft vandaag een prominente plaats verworven in berichtgeving en beleidsdocumenten. Steeds meer wordt het belang onderstreept van het zoeken naar een evenwicht tussen economische groei, sociale rechtvaardigheid en een gezonde leefomgeving; van het streven naar solidariteit, niet alleen tussen 'hier' en 'elders', maar ook tussen 'nu' en 'later'. Het onderwijs bereidt leerlingen en studenten voor op deelname aan het maatschappelijk leven waarin de idee van duurzame ontwikkeling steeds meer op de voorgrond zal treden. Het thema moet dan ook een prominentere plaats krijgen in het schoolcurriculum. Dit handboek wil in de eerste plaats voorbeelden aanreiken om 'educatie voor duurzame ontwikkeling' een plaats te geven in het curriculum van de lerarenopleiding. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de wijze waarop het thema 'duurzame ontwikkeling' in de lespraktijk van de leraar lager en secundair onderwijs kan worden geïntegreerd. Het biedt ook inspiratie voor schoolleiders om 'duurzame ontwikkeling' een plaats te geven in het pedagogisch project van de school.
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Milieueducatie -- Lerarenopleiding; Vakoverschrijdende eindtermen