Dyscalculie in discussie : deel 2. - van Groenestijn, Mieke, ....- (Assen : Van Gorcum, 2008)
In de afgelopen jaren is in Nederland uitgebreid aandacht geschonken aan het onderwerp dyscalculie. Ook zijn er stevige discussies gevoerd in wetenschappelijke bladen. Landelijk bestaat er geen eenduidigheid over de termen ernstige rekenproblemen en dyscalculie. De Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde-Onderwijs (NVORWO) heeft het initiatief genomen om daar wat aan te doen. Het eerste resultaat was de publicatie 'Dyscalculie in discussie' (Dolk en Van Groenestijn, NVORWO, 2006). Het tweede resultaat is deze publicatie 'Dyscalculie in discussie, deel 2'. Enerzijds doet 'Dyscalculie in discussie, deel 2' verslag van de werkconferentie van 5 juni 2007. De inleidende lezingen van Wied Ruijssenaars en Hans van Luit maken daar deel van uit. Anderzijds bevat de publicatie de hoofdlijnen van het projectplan voor de ontwikkeling van een landelijk protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie (ERWD). Op de website (www.nvorwo.nl) treft u meer informatie over het project ERWD aan.
Keywords: Dyscalculie