Minder opzien tegen schrijven : over schrijfangst, uitstelgedrag en writer's block. - Ijzermans, Theo, 1944-2008; de Geus, Johannes, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2009)
Schrijfangst: iedereen die wel eens onder druk iets heeft moeten schrijven, kent het verschijnsel. Uitstelgedrag of erger een blokkade, komt zelfs onder de meest geoefende auteurs voor. Goed schrijven is maar ten dele een kwestie van vaardigheden. Emoties als faalangst en onzekerheid spelen ook een grote rol en kosten energie, maar ook geld. Dit boek gaat in op de psychologische achtergrond bij het schrijven van zakelijke teksten, geeft zeven cases van mensen met schrijfproblemen en sluit af met praktische tips voor het aanpakken ervan. Een overzichtelijk gidsje met herkenbare ervaringen en bruikbare adviezen over een weinig besproken onderwerp. Bijlage: checklist voor Zelfonderzoek. Met literatuurlijst. Dit deeltje uit de serie 'Hoe formuleer ik het?' is een bewerkte heruitgave van 'Schrijven zonder vrees', dat bij uitgeverij Thema verscheen. De auteurs zijn psycholoog en neerlandicus en werk(t)en als (schrijf)coach.
Bevat literatuurlijst
Keywords: Schrijven