Beste beschikbare technieken (BBT) voor verwerkingscentra van bagger- en ruimingsspecie. - Goovaerts, Liesbet, ....-; Huybrechts, Diane, ....-; Vrancken, Karl C., 1969- (Gent : Academia Press, 2007)
De Best Beschikbare Technieken zijn de technieken die bedrijven toelaten het best te presteren op milieugebied zonder hun economische overlevingskansen in gevaar te brengen. De mate waarin de Beste Beschikbare Technieken het milieu tegen vervuiling beschermen is hét referentiepunt voor de milieunormen die in Vlaanderen aan bedrijven worden opgelegd. De Vlaamse overheid heeft Vito opdracht gegeven om duidelijk in kaart te brengen wat de Beste Beschikbare Technieken zijn. Dit gebeurt per bedrijfsactiviteit of -sector. Dit boekdeel is specifiek gewijd aan de verwerkingscentra van bagger- en ruimingsspecie. De inhoud vormt een belangrijk richtpunt, zowel voor de Vlaamse milieuambtenaren, als voor van de milieuverantwoordelijken van de bedrijven uit deze sector. Tevens is het een waardevolle informatiebron voor elkeen die interesse betoont voor de milieuproblematiek van deze sector.