Praktijkgeoriënteerd algemeen boekhouden. - Deruytter, Marijke, ....-; Govaerts, Ann, ....-; Van Haute, Luk, 1963- (Antwerpen : De Boeck, 2009)
Praktijkgeoriënteerd algemeen boekhouden is in de eerste plaats geschreven voor studenten die een bachelor accountancy willen behalen. Maar de praktijkgeoriënteerde aanpak met de vele oefeningen maken het toegankelijk voor iedereen die meer van het algemeen boekhouden wil kennen om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Praktijkgeoriënteerd algemeen boekhouden bestaat uit de volgende delen: een ruime inleiding waarin de auteurs de algemene principes van het boekhouden schetsen en het Belgisch wettelijk kader. Het rekeningenstelsel wordt voorgesteld en de btw en waarderingsregels worden kort behandeld; bespreking van de balans: alle rubrieken van actief en passief komen aan bod. De nadruk ligt op de praktische benadering - via voorbeelden; studie van de resultatenrekening; beknopt overzicht van de boekhoudwerkzaamheden op het einde van het boekjaar; uitgebreide slotoefening op de centralisatiemethode. Na elk onderdeel volgt een oefeningenreeks. Oplossingen zijn verkrijgbaar onder het tabblad 'Downloads'. Er is ook een uitgebreid rekeningenstelsel voorzien.
Keywords: Boekhouden